fbpx
Samt hvad du kan forvente af reaktioner

Tiden efter en behandling

Det er meget forskelligt, hvordan man reagerer på en behandling.

Mange går fra klinikken helt afslappede og klar til at synke ned i en sofa. Andre mærker ikke det store lige med det første. Du kan også opleve, at den irritation du kom med, blusser op i løbet af de næste par dage. Det går væk igen og er tegn på, at vi har haft fat de helt rigtige steder og at kroppen nu er igang med at heale sig selv.

Reaktioner på behandlingen
Du kan komme til at opleve fysiske og/eller psykiske reaktioner efter en behandling. Det fortager sig oftest efter 2-3 dage. Afhængig af, hvor rodfæstet en problematik, du er kommet med, kan det godt vare længere tid. Alle mennesker er forskellige og reagerer ligeledes forskelligt på især kropslig behandling. Fælles for alle disse reaktioner er, at det er helt normalt.

De fysiske reaktioner består ofte af en opblussen af de symptomer og spændinger, du er blevet behandlet for. Du kan eksempelvis opleve fysiske reaktioner såsom smerter i led eller muskler. Det kan forklares som en udrensning af kroppen, hvor kroppen udskiller gamle affaldsstoffer. Det behøver ikke være noget, du har oplevet før, og det er en helt naturlig del af din krops proces efter en behandling.

Hvis du oplever psykiske reaktioner såsom følelser, der kommer ‘ud af det blå,’ eller kraftigere reaktioner end du plejer, er det også helt normalt og på samme måde tegn på at din krop arbejder. Forsøg så vidt muligt, at give følelserne lov til at fylde. Giv dem lov til at være fysisk tilstede i din krop. Det er gamle uudtrykte følelser, som kroppen nu giver slip på.

Hvad kan du selv gøre for at hjælpe processen
Væske: 
Det er vigtigt at drikke rigeligt med vand i dagene efter en behandling for at udvaske den øgede udskillelse af affaldsstoffer fra kroppens celler. Drik min. 2 liter pr. døgn.

Ro: Generelt er det godt med ro resten af dagen og gerne de følgende dage. Gå hjem og slap af. Hvis du skal på arbejde, gør det da i dit eget tempo og gå tidligt i seng. Spis gerne naturlige råvarer, da sukker, fedt, salte ting og alkohol dulmer din proces. 

Spørg: Hold dig ikke tilbage med at kontakte mig, hvis du har spørgsmål til behandlingen eller til de reaktioner du måske oplever bagefter. Måske dine efterreaktioner kan vise os noget, jeg kan tage fat i i efterfølgende behandlinger.

Husk: Din krop kan sagtens være igang med at arbejde og udrense, selvom du ikke oplever hverken fysiske eller psykiske reaktioner. Nyd da blot opmærksomheden på dig og på din proces. Oftest har man det bare skide fedt og føler sig i komplet balance efter en behandling.

physiotherapy, massage, back

Hvordan kan jeg hjælpe dig ?